Forum dla wszystkich entuzjastów Vocaloid!
Master
Całkiem ładny ^^
Oddany fan
Buuu nie widzę za dobrze a powiększyć mi się nie chce D:
*EDIT* O fajny Aż szkoda że go zmienisz >3<
Ostatnio edytowany przez Fusaex3 (2012-04-18 16:10:31)
Oddany fan
To dobrze bo mi się podoba ten strój >w< Ja jakoś nie umiem projektować ciuchów dlatego zawsze moje oc mają takie zwyczajne ^^"
A byś mogła wysłać jeszcze raz swojego UTAUloida z tym poprawionym "tsu", "yo" i"wo"? Bo chciałabym zobaczyć jak zaśpiewa taką piosenkę ~
Proszę bardzo. :3 http://www.mediafire.com/?fi9rf6trylhv3em
Mam nadzieję, że teraz wszystkie dźwięki są ok. Poprawiłam też "n", bo jakieś takie dziwne było. W ogóle strasznie ciężko było je nagrać. x__X
Jako, że UTAU to ostatnio staje się moją działką to pozwolę sobie odświeżyć temat... tutaj jest tyle do napisania o tym, a tu już od miesiąca cisza!
@Fusaex3 Twoja UTAU jest bardzo urocza z głosu. C: Tylko niektóre dźwięki coś mi nie pasują... tzn. nie wiem, czy to wina programu, czy nagrania (on lubi robić takie numery, a nagranie łatwo spieprzyć), ale raz brzmi czysto, a raz wkrada się to robotyczne zakłócenie dźwięku. Albo dźwięk jest za głośno względem reszty danej, że tak powiem, linii głośności. Byłabym rada móc zerknąć na jej oto.ini. :3
I chyba coś ci mixing siadł, albo to ja już nie pamiętam jak piosenka szła, a na komputerze nie mam wersji żadnego UTAU tego. |"D Bo ostatnia zwrotka brzmi jak... harmony, harmonia, no. Chórki? X"D W każdym razie jest płasko, jak właśnie miało być z tyłu, a nie jako głos główny.
@Piniako Jeśli "wydasz" Clarissę od razu deklaruję, że zostanie moją tsun waifu. Jak teraz robię jej oto.ini (PRZEPRASZAM, ALE TA CIEKAWOŚĆ), design... aww. <3 *biegnie są rysować zaraz po tym jak skończy oto.ini i zrobi sobie cover tak dla natchnienia*
A jakość mikrofonu nie jest dobra, jakby... nie wiem, spłaszcza i przygłusza głos. Moja Wanda też ma ten problem przez mikrofon kolegi. WhitR zachciało się nagrywania jej od nowa. =x=
Oddany fan
Już ci mówię że nagrania D: "raz brzmi czysto, a raz wkrada się to robotyczne zakłócenie dźwięku. Albo dźwięk jest za głośno względem reszty danej, że tak powiem, linii głośności." to wina też trochę UST >.< muszę nowy ściągnąć.... oto.ini. ehhhehe... jeszcze go nie mam bo jak go robie to coś mi się psuje xd I tak mam przeczucie że z tego mojego Utauloida będą nici bo tylko w ponponpon jakoś dobrze brzmi w innych piosenkach okropnie... jeszcze raz nagrałam i wszyło jeszcze gorzej >.> ehh... nie lubie jak mi nie wychodzi bo się wtedy od razu podaje Q_Q
@ Dablyuu Awws, byłabym zaszczyona gdyby Clarissa była czyjąś waifu. xD Prawdopodobnie opublikuję ją kiedy ją porządnie narysuję, bo jeszcze tego nie zrobiłam. Z powodu braku czasu. :'D
Btw, czyżbym na twoim avku widziała Mära? *w*
@Fusaex3 To wszystko da się w pewnym stopniu naprawić. Ważne są, według mnie, poprawnie wymówione dźwięki i w tej samej intonacji... Np. Clarissa ma w "wo" zakłócenia wynikającego z szitowego mikrofonu, ale robiąc oto.ini (chyba xD) poprawnie udało się to jakby usunąć. A głośność można ustawić w samym programie, jak masz ust. Nie wiem jak ci wyjaśnić to teraz...
Nie to, ze jestem mistrzem i od razu się znam, ale... możesz mi podesłać ten, według ciebie, dobry VB? Zobaczyłabym co tam nie halo...
@Piniako Jak zdobędziesz lepszy mikrofon i ja nauczę się robić oto.ini do CV i VCV... kto wie. Może Clarissa od razu będzie bardziej lubiana od mojej Wandzi. |D
Niestety, teraz mi też brakuje czasu, a chcę już moją waifu... ;w;
I tak, jak skończę oto.ini to pokażę, co wyszło, co? c:
Tak, widzisz, uwielbiam go. <3
Ouoh, bardzo szkoda. ;__;'
Aww, niestety paru dźwięków nie mogę, że tak powiem... naprawić. Brzmieć brzmi znośnie, ale te zakłócenia...
Pracuję na piosence Leia, jakby kto chciał wiedzieć. |D
I następnym razem lepiej byłoby, żeby zamiast "tsu" powiedziesz "cu". Fonetycznie to samo, a i nasza polska skłonność do szumienia (tu: syczenia) się gubi, więc nie trzeba wycinać ręcznie nadmiar "s". :3
Na razie daję to, co udało mi się zrobić... nie zbyt duża różnica między wersją z oto, a bez niego. Naprawdę jestem w tym jeszcze beznadziejna, a i nagranie Clarissy jest... no jest. |'3
http://soundcloud.com/dablyuu/clarissa-failed-oto-test
Prawdopodobnie niedługo to usunę, so. 8"D
Teraz biorę się za Hikari, może praca nad nią będzie bardziej owocna. (ale nadal kocham moją waifuuuuuu~)
I jeszcze tu się "zareklamuję" ze swoją UTAU. xD Ofc, używał jej tu WR, który poprawił jej oto.ini. Niestety nowy VB nad którym trwają prace może być ciut inny w brzmieniu i mieć za bardzo polski akcent oraz nawet gorszą jakość...
http://soundcloud.com/whiterailgun/wand … lesson-wip
http://soundcloud.com/whiterailgun/hfavhp
ONA SSIE, WIEM. xD
Na razie design w robocie, więc nim się nie pochwalę. /sob