Forum dla wszystkich entuzjastów Vocaloid!
Jak rozpoczęła się wasza, ekhm (allert! słowo, którego nieznoszę), przygoda z Vocsami? Dokładnie nie da się tego opisać, więc lepiej wspomnieć o piosenkach, które usłyszeliśmy po raz pierwszy.
Słyszałam o Miku sp. zoo już wcześniej, więc nie miałam żaróweczki w głowie "Czy to jest anime?".
Jednak pewnego dnia usłyszałam o fandubie pewnej grupy tej piosenki:
Ha ha, nabrałam się, bo myślałam, że to Vocaloidy (a to tylko cover...) i się wkręciłam. Później posłyszałam Magnet i Triple Baka (która jest i będzie moją dozgonną miłością~) i już zdążyłam pokochać te komputry.
"Wzruszyła mnie twoja historia", co? xD Ale ku rozruszania forum trzeba się poświęcać.
Ja w sumie nie pamiętam, jak się spotkałam z Vocksami~ :'D Ale pamiętam, że pierwszy raz Miku usłyszałam w...
Taa, BRS~
Pamiętam, że w ogóle pierwszy raz jak zobaczyłam Miku na oczy i przeczytałam sobie na Wikipedii (angielskiej) kim on jest, to nic nie czaiłam. Ale po jakimś wróciłam do tego i wreszcie pojęłam.
Master
Pisałam o tym przy czymśtam, już nie pamiętam, czym. 2007, siedmioletnie dziecko ogląda TVP2. Była mowa o Miku, był kawałek World is Mine. Potem sobie przypomniałam - była Triple Baka. Po prostu wcześniej zostałam otaku, a każdy otaku słyszał o VocaStworach.
Ostatnio edytowany przez misscatchrene (2011-12-24 19:27:50)
misscatchrene napisał:
2007, siedmioletnie dziecko ogląda TVP2. Była mowa o Miku, był kawałek World is Mine.
Morał z tego taki - nigdy nie dawaj siedmioletniemu dziecku do rąk TVP2, bo jeszcze zacznie słuchać jakiś Vocsów i zryje sobie psychę <3.
Fan
Najpierw poznałam:
Ale mnie odstraszyło. Chyba z 3-2 lata później poznałam grupę osób z którymi się zaprzyjaźniłam. A one świrowały na punkcie Voca. Jakoś mnie przekonały do tego i zaczęłam słuchać jednym uchem
I innych piosenek Kagaminów. Nie do końca mi się podobały, ale byłam katowana różnymi Vocami aż w końcu trafiło na:
Piosnka piękna, piękne PV i Luka. Słuchając potem piosenek Luki zaczęłam uwielbiać jej głos, wygląd i wg wszystko. No i zostało, z paru piosenek przerodziło się w manie ;c .
Oddany fan
Moja pierwsza piosenka jaką usłyszałam to też BRS ale jedynie co wtedy wiedziałam że to śpiewa Hatsune Miku i że to vocaloid i koniec był mojej wiedzy na ten temat. A piosenka która jakoś sprawiła że weszłam w ten świat to "Kokoro no Katachi". Nie wiem czemu ale od razu mi się strasznie spodobała ^o^
Tu wstawiam jakby ktoś nie słyszał jej :3
Nowy
A więc pierwszy raz z Vocami zetknęłam się jakoś dawno nie pamiętam niestety jaka to była piosenka, ale pamiętam że Miku i pamiętam ze mega mi się nie podobało.
Jakoś rok czy dwa lata potem trafiłam na Daughtera no i przeleciałam przez całą historie. Poważnie mi się rozkręciło lubienie Vocaloidów przy tej piosence, ze względu na różne dziwne historie z nią związane:
No i lubienie Vocaloidów już zostało i tylko się pogłębia xD
Nowy
Od czego zaczęłam? Szczerze mówiąc to . . . od tego. Potem znalazłam oryginałkę Lena i powoli polubiam Vocaloidy, na początku myśląc że to zmodyfikowane głosy ludzkie.
Nowy
Moja przygoda z Vocaloidem zaczęła się mniej więcej od tej piosenki:
http://www.youtube.com/watch?v=WxSmhDfuAxY
Nie spodobała mi się, nie powiem. Ale potem zobaczyłam w ,,podobnych'' (czy jak to się tam zwie) ten kawałek:
http://www.youtube.com/watch?v=insCeDwbPaI
i od razu się zakochałam.
Ostatnio edytowany przez Sandisiek (2013-07-10 16:37:51)